Ugen der gik, 51-2005

Nå ja, så er det jul, og ugen har været travl med at nå de sidste ting før en god uges ferie skal køres igennem, muligvis med lidt Civilization

Min blogging har primært orienteret sig omkring de to valg i Irak og Bolivia, hvor jeg har været et rigtigt brokkehoved i forhold til valgfusk og studehandler, og Morales’ fjollerier. Selvom jeg også godt kan se det positive i friheden til at stemme, og det at en indianer omsider bliver præsident i Bolivia. Men hvorfor føler man sig egentlig mest ansporet til at brokke sig på en weblog? Der var engang, hvor mit nytårsløfte var ‘ikke mere brok’. Det skal det måske være igen.

Netmæssigt har jeg læst en af de mange weblogbøger, der er dukket op i de sidste år, nemlig Biz Stone‘s Who Let The Blogs Out? Selvom det er en formidlingsmæssigt meget amerikansk bog (se bare titlen) med anekdoter og vittige asides, så giver Stone en god og letlæselig gennemgang af webloggens historie, et par gode tips til at gøre sin blog populær (skriv ofte), og kommer med et par interessant pointer om hvordan viden på nettet fungerer – faktisk lidt som en myrekoloni, hvis du skulle være i tvivl. En interessant bog han nævner er The Tipping Point af Malcom Gladwell, der undersøger, hvad der skal til, for at en begivenhed virkelig bliver til en begivenhed og ikke fuser ud. Den har jeg tænkt mig at læse, så måske mere om den senere.

Takket være Biz Stones‘ bog fik jeg også lyst til at tjekke nogle af de mere klassiske blogs ud, som hans egen blog, Jason Kottke, Evan Williams, Instapundit, Jennifer Garret, Heather Armstrong, Scripting News og Boing Boing. En del af dem kendte jeg i forvejen, men de er værd at kigge nærmere på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *