Kanoner i Cinemateket

En reklame: I huj og hast viser Cinemateket de 12 danske film, som er med i Kulturministeriets kanon. Hvad man end mener om kanontanken, så er serien Sådan ligger landet en kærkommen lejlighed til at samle op på den danske filmhistorie, for listen over visninger er ganske imponerende. Der vises en film hver dag fra på torsdag den 18. maj og frem til den 31., kl. 14 bortset fra den 20. og 21., hvor det er kl. 12. Der er fri entré og til hver visning holdes en lille 10 minutters intro.

Jeg vil i øvrigt særligt fremhæve visningen på torsdag af Johan Jacobsens Soldaten og Jenny. Johan Jacobsen er en af vore store, glemte filminstruktører, og han stod i 40’erne og 50’erne både for en række fremragende genrefilm (fx dansk screwball) og en række kvalitetsbetonede dramaer, heraf tre om Besættelsen. Min ven Brian Petersen er ved at færddiggøre en dokumentarfilm om Jacobsen, og vil derfor give introen til visningen på torsdag. Vær der eller vær en sløv kanon!

Én kommentar til “Kanoner i Cinemateket”

  1. Jeg hader soldaten og Jenny, men det skyldes nok at min mormor har den på video og at jeg derfor har været tvangs indlagt til den lidt for tit.

    Hun er af den overbevisning at hvis Poul Riechhardt er med i en film, så kan det ikke blive meget bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *