Gmail chat og Google Talk

Flittige brugere af Googles glimrende email program gmail (som jeg stadig udlover gratis medlemskab af her), har sikkert allerede opdaget, at der nu er kommet en chatfunktion på, hvor man kan tale med andre google-medlemmer, der er online. Det er smart, og har også vist sig nyttigt et par gange. Men det har også en bagdel: Man kan kun rigtig se, at der kommer nyt input i chatten, hvis man er i selve gmail-vinduet, i modsætning til et almindeligt messenger program, der ringer med klokker og blinker og hvad ved jeg, så man ikke går glip af noget. Flere gange er jeg derfor gået glip af kommentarer, fordi jeg var i et andet vindue eller surfede på en anden side.

Det har faktisk vist sig som så stor en bagdel, at jeg har valgt chatfunktionen fra, og i stedet har jeg installeret Google Talk, der har præcist de samme funktioner, samt fungerer på samme måde som gmail notifier (og ser pænere ud). Bare et godt råd: gør det samme.

11 kommentarer til “Gmail chat og Google Talk”

 1. Hvis du bruger tabs i Firefox, som jeg gør, så kan du godt se, om nogen siger noget. Jeg har et vindue åbent med min gmail. Normalt siger den “Gmail – indbakke (365)” – hvis den skifter til 366 ved jeg, der er kommet en mail – og hvis der pludselig står “Mikkel siger: Howdy” så ved jeg, der er en, der chatter til mig. Men en lyd kunne stadig være rart.

 2. Here you go 🙂

  How do I adjust my sound notification settings for incoming chats?

  If you have Flash enabled on your computer, Gmail will play an audio notification for each incoming chat. Audio notifications are enabled by default, but you can always disable them. Here’s how:

  1. Log in to your Gmail account.

  2. Click Settings at the top of any Gmail page.

  3. Open the Chat tab.

  4. In the Sounds section, select Disable.

  5. Click Save Changes.

  http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=35877&topic=8405

  MVH

  Jakob

 3. Jeg har også installeret GTalk, for man kan jo stadig chatte med folk, der blot bruger GMails chat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *