Det her er en realitet i Europa 2008. Tegn en tegning, nogle ikke bryder sig om, og du bliver arresteret midt om natten og sidder 30 timer i fængsel.
Mere om den pseudonyme tegner Gregorius Nekschot. Hans tegninger kan beses her. De er superprovokerende – præcis ligesom gode satiretegninger skal være.
Og i samme åndedrag: Teenager i retten for at kalde Scientology for kult.
Hvem sagde, at ytringsfriheden ikke er truet?
Jeg kan nu godt forstå hvor Martin Ågerup gerne vil hen, nemlig til en mere generel erkendelse af at vores frihed er under pres på stort set alle områder.
Hvilken af vores friheder der så er mest truet er ikke så nemt at afgøre, men der er i mine øjne ikke så væsentligt. Vi er nødt til at forstå at enhver frihed vi har ikke kan tages for givet og vi må være villige til at støtte op omkring dem, når de er truet.
I Danmark er både politikere og pressefolk jo nærmest ved at falde over hinanden for at forsvare ytringsfriheden – men når det gælder ting som ejendomsretten, så er man straks mere spagfærdig.
Jeg forstår ham skam også godt, når vi ser på de rent danske forhold, men Danmark er ikke isoleret fra den europæiske udvikling – og de ting der sker lige nu i Holland og Storbritannien er meget bekymrende.
Ja, det er rystende at se hvordan multi-kultur-politikken har bevirket at det Storbritannien som overvandt Nazi-tyskland nu selv er på randen af totalt socialt sammenbrud.
Holland og Storbritannien… ja og Sverige. Og Finland. Og…
Det er heller ikke et isoleret europæisk problem, Canada har i udvikling stille og roligt nærmest været ved at overhale Sverige, bare tænk på sagerne ved Alberta’s menneskerettighedsråd (Steyn, Levant m.fl.). Australien indførte også i 2001 i Victoria for første gang nogensinde i landets historie hate speech lovgivning. Efter 4 år med Obama eller McCain kunne jeg også godt lide at vide, hvordan det vil se ud i USA.
‘Den frie verden indeed’ – så længe det varer…
Hvis ytringsfriheden er truet, er det fordi forsvaret af den er så selektivt. Når det drejer sig om censur af islam-kritiske synspunkter, rejser der sig en (helt igennem berettiget) fordømmelse. Men hvis det er kritik af en anden religion, som Scientology, som kvæles, kan det højst finde vej til spalterne i Kristeligt Dagblad og 180Grader.