The Wire

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KQbsnSVM1zM]

En scene fra HBO’s glimrende politi-serie The Wire – en ekstremt realistisk serie om kriminalbetjente og narkopushere i Baltimore. Realistisk på den måde, at nogle få ildsjæle på begge sider kæmper for at holde butikken i gang, mens de fleste er hovedløse egoister, der følger deres egne interesser indenfor organisationernes snævre – og ofte irrationelle – rammer. Der er næsten lige så meget sociologi og økonomisk teori som crime-fighting, og det er rigtig interessant.

Scenen her er dog ikke specielt realistisk, men et eksempel på, hvordan amerikanske tv-serier (især fra HBO) igen og igen er villige til at tage chancer og gøre det usædvanlige: En hel efterforskningsscene, hvor der kun bliver brugt ét ord – dog i forskellige variationer. Det hele handler jo alligevel om kropssprog og betoning, så hvorfor egentlig sige noget?

6 tanker om “The Wire”

  1. Tak for klippet. Vil se det når jeg kommer hjem fra arb i aften.

    TV2 er gode til at sende gode amerikanske tv serier (som Sopranos og The Wire), men de er også gode til at lægge dem på tidspunkter hvor jeg er gået i seng, eller i hvert fald på vej.

    Og når de endelig lægger dem på et normalt tidspunk, som med Dirty Sexy Money, bliver de taget af programmet fordi seertilslutningen ikke er tilstrækkelig. – Jeg tror faktisk ikke at vi fik hele sæsonen med til Dirty Sexy Money.

    Da Californication kørte, var jeg konstant nervøs for at den ville blive taget af inden vi fik sæsonafslutningen med.

  2. Nah, tager for lang tid at downloade. Min erfaring er, at jeg downloader en masse, som jeg aldrig får set. Jeg har adgang til at låne en hel del dvd’er. Det er meget nemmere for mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *