New York, formiddag

Ligger i sengen på The Jane i udkanten af West Village, lige ned til Hudson floden. Hotellet er et gammel sømandshjem (de overlevende fra Titanic blev indkvarteret her), og gør en dyd ud af nødvendigheden: Værelserne er små, skibsagtige kabiner, men hyggelige og velindrettede med fladskærmstv, gratis wifi, ipodoplader m.m. – neo-retro med brune træpaneler og piccoloer med små hatte taget lige ud af Grand Hotel.

Hotellet er under ombygning, så halvdelen af værelserne er smadrede og man kan få et kig ind, når arbejderne har ladet døren stå på åben. På det ene af værelserne bor en gammel, sort mand, der altid har døren stående på klem. Der lugter mærkeligt. Er han hjemløs, ansat som byggevagt? Mystiske omstændigheder, men når ombygningen er færdig, bliver her godt. Den trange gang ligner noget fra The Shining, bare mere klaustrofobisk. Jeg kan godt lide stemningen.

Ankom til NYC fredag eftermiddag efter næsten 5 en halv time med Washington Deluxe. Det er for lang tid. De reklamerer med 4 timer, men vi tog et tiltrængt pit stop. Og trafikken er bare generelt åndssvag (hvad kan man gøre ved trafikken? Reason Foundation har ideer).

På E! har The Kardashians deres eget reality-show. Var det ikke Kim K, der lavede en sex-video med sin kæreste og endte med at sælge rettighederne for fem millioner dollars? Folk vil gøre alt for at blive berømte, inklusive blogge om, hvad de ser på tv.

I går mødtes jeg med Nikolaj og Anders på “Nice Matin” på 79 & Amsterdam. Borgerlig bragesnak, alle danske korrespondenter fatter intet om USA, hash skal legaliseres – det sidste var Anders dog ikke enig i. Bagefter italiensk pizza i den lune nat, og efter indkøb af et Time Out tog jeg til koncert på Bleecker Street med Celebration, ganske fed dronesoul med en sej forsangerkvinde med dyb, gennemtrængende stemme.

Opvarmningsbandet tog lang tid om at komme i gang, det var lige som gamle dage på Loppen. Og da de var kommet i gang, kunne de alligevel ikke komme i gang. De lød som Spacemen 3 eller Mogwai, minus klimaks (selvom deres referencer sikkert er en masse nye bands, jeg aldrig har hørt om). Talt med en hollandsk gut på 21, der ikke havde hørt om nogen af de bands, jeg refererede til, selvom han gik meget op i musik. Det fik mig til at føle mig  gammel, som en afdanket hippie, der bliver ved med at ævle om Country Joe and the Fish på Woodstock. Folk har ingen dannelse.

Kom hjem midt om natten. Trænger til en burger. Kan man mon finde en god burger i New York?

8 tanker om “New York, formiddag”

 1. 2175 Broadway, New York, NY 10024. På denne adresse serverer Big Nick byens objektivt set bedste, originale hamburgers. Når du så har lagt bunden, tager du videre til Katz’s Delicatessen! Ha-ha-ha.

 2. Suverænt. Her sad jeg netop og skulle til at finde ud af, hvordan jeg skulle bo i NY – og så kommer du helt uopfordret med løsningen.

 3. @Thomas – så håber jeg da ikke, at du bliver skuffet! Det er et ret specielt sted, fordi det stadig er under ombygning.

  @Bielefeled – Kom lige et smut forbi Big Nick’s efter en tur på museum – super burger i traditionsrige “greasy” omgivelser. Anbefales, Bway & 77.

  @ Sebastian. Takker. Stemningen kom pludselig over mig.

 4. Lækker lille blog – ekstra lækker når man selv sidder i New York de næste tre måneder og nyder hver en lille detaljer byen byder på. Tak!

 5. Old post, but valid point.

  Næsten lige kommet hjem fra NYC, hvor jeg boede på The Jane. Fantastisk hotel, ypperlige omgivelser og en pris der ikke kan slås.

  Try it. West Village rocks!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *