Med slør og høje hæle

DR1 sender onsdag den 22. august andet afsnit i serien Med slør og høje hæle, der denne gang tager os til Tehran. Dansk-irakeren Anja Al-Erhayem skal i seks programmer prøve at vise os sider af Mellemøsten, som vi ikke er vante til at se (dvs. noget der ikke har med terrorisme, religiøst vanvid og kvindeundertrykkelse at gøre).

Selvom  jeg umiddelbart er lidt skeptisk overfor den slags programmer – der nogle gange mest ser ud til at skulle overbevise os om, at “de andre” i virkeligheden er “lige som os”, og at den længe ventede “sekulære revolution” derfor er lige om hjørnet – så jeg vil jeg se det her program med stor interesse. I Tehran i april mødte jeg nemlig en dansk-iraner, der havde hjulpet Anja Al-Erhayem med at lave programmet, skabe forbindelser til folk m.m. Jeg kan et par insider-historier, men jeg tror lige, at jeg skal se udsendelsen først. Under alle omstændigheder bliver det spændende med et gensyn med Tehran.

2 kommentarer til “Med slør og høje hæle”

  1. Jeg havde de samme reservationer inden jeg så det første afsnit, omhandlende Dubai, men må sige at programmer var ganske ok.

    Det både viste den stærke vestliggørelse af unge fra de mere velhavende samfundslag og religionens og gamle traditioners stadige indflydelse.

    Man skal være dedikeret halal-hippie for ikke at se dobbeltmoralen i dette samfund, omvendt skal man også være ret snæversynet for ikke at erkende at der sker noget i mellemøsten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *