Money for Main Street

Der er markeder i alt; også der, hvor markederne sættes ud af kraft og erstattes af politik. Nu har en amerikansk medievirksomhed igangsat et nyhedsbrev, hvor man for kun 229 dollars om året kan orientere sig om de mange nye støttemuligheder, der sprøjter ud fra Washington D.C. i øjeblikket. Støtten kan naturligvis i sig selv gå til et godt formål, men David Boaz har en pointe, når han skriver:

This isn’t the only company making such offers. Lobbyists, consultants, newsletter publishers, and others will be making money this year guiding their clients to the pot of gold at the end of the stimulus. But in economic terms, all this effort is deadweight loss. Instead of devoting time and talent and resources to the production of real economic value, these people are being lured into the parasite economy, jockeying for money extracted from productive workers and businesses and redistributed by a Washington bureaucracy and the lobbyists that revolve around it.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *