USA I DAG: Fuldkornskapitalisten

Tirsdag den 1. september 2009 er ikke kun 70-års dagen for Tysklands angreb på Polen og dermed starten på 2. verdenskrig, det er også dagen, hvor min USA I DAG klumme hedder “Fuldkornskapitalisten”. Den kan læses online her.

Et udpluk fra klummen, der handler om en speget sag, hvor direktøren for økologi-kæden Whole Foods er kommet i klemme, fordi han har udtalt sig kritisk om Obamas sundhedsreform:

At shoppe i Whole Foods er en fantastisk oplevelse: Store, smukke, træbeklædte lokaler med hyldemeter efter hyldemeter af sund kvalitetsmad i alle korrekte afarter – økologisk, fair trade, vegetarisk, lokalt dyrket eller hvad de politisk kræsne smagsløg nu måtte begære. Navnet spiller på ’whole grain’ – fuldkorn – for her får man kun det bedste af det bedste. Prisen er lige så høj som idealerne og har resulteret i øgenavnet »Whole Paycheck« – hele månedslønnen. Whole Foods får på alle måder Irma til at ligne en Netto i Nordvest.

John Mackeys oprindelige WSJ indlæg kan ses her. Hans udvidede blog-svar inklusive over 3.900 kommentarer i skrivende stund kan ses her. En interessant debat om Corporate Social Responsibility mellem Mackey og Milton Friedman kan læses her: Tjener virksomheder bedst samfundet ved at skabe profit, eller er der også andre kriterier?

2 tanker om “USA I DAG: Fuldkornskapitalisten”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *