Tællepråsen 2: Ansvarlighed søges!

Ansvarlighed søges!

Af NEFA

I årevis er biograferne blevet oversvømmet af svinske og voldelige film. Mennesker stikkes med syle, kvinder kastes ud fra høje tårne, og børn overværer deres forældres samlejer. Findes der ikke længere anstændighed i verden? Tilsyneladende nej, det er snart som Tyskland i 30’erne. Det er klart, at det ikke kan blive ved sådan. Vi må forlange klare retningslinjer og gode rollemodeller af vore film. Det er på tide at mennesker, dyr, planter, sten, plæneklippere og bamsedukker lærer at leve i samdrægtighed og harmoni. Tællepråsen melder rent ud, og stiller krav!

Vi bringer hermed en liste over film som burde laves snarest. Tilhængere af de voldelige actionfilm og den slags ragelse vil nok rynke på næsen, men bid mærke i det spidsfindige psykologiske drama, der er indstøbt i vore film – antydningens kunst kan sige mere end tusind eksplosioner.

Gå med i lunden – Jurassic Park 4. En videnskabsmand genoplever den hyggelige andeøgle (drøvtygger), en halvgammel dronte, og 6 trilobitter (uddødt bløddyr). Han tager dem med i Zoologisk Have og kigger lidt på reptilerne. De får sig en is i Tivoli, og klimakset kommer, da en af trilobitterne spiser noget af andeøglens chokoladekrymmel. Herefter beslutter de sig for i samdrægtighed at genoplive samtlige uddøde dyrearter.

Lev godt. En række miljøaktivister stopper et møde i Den Internationale Monetære fond, og truer med at råbe udenomsparlamentariske udtryk efter pengepugerne, hvis de ikke straks giver alle den vestlige verdens penge til det fattige Afrika og regnskoven. Først er kapitalisterne modvillige, men da den kvikke parkeringsvagt John (Bruce Willis) mægler, bliver alle glade.

Pusser. Det er hårdt på gaden, når man har travlt med at dikke alle barnevognsbørn under hagen. Realistisk drama fra de hårde miljøer på Vesterbro, hvor altruisten Frank spreder glæde blandt de enlige narkomødre. Sideplot hvor Frank hjælper frimærkesamleren Milo med at finde et forsvundet 10-øres-mærke i Sct. Jørgens sø.

9 ½ måned. To unge mennesker tager til Afrika som Danida-arbejdere i 9½ måned. Når de er færdige med dagens dont, tilbringer de aftenerne med at højtlæse digte af Benny Andersen, smide klidbrød på hinandens bare maver, og færdiggøre deres respektive specialer i biokemi og persisk.

Otte. Landbetjenten Frederik (Brad Pitt) og den erfarne postmester Joachim (Morgan Freeman) bliver udsat for sjove løjer i landsbyen Styrt-om i Sønderjylland. Den lokale skarnsknægt Nils spiller op til narrestreger, da han igennem otte dage placerer obskøne modelervoksfigurer på det lokale asylcenter. Men alt ender i fred, fordragelighed og somalisk fællesdans, da Frederik og Joachim hjælper Nils med hans blækregning.

Det var Tællepråsens bud på fremtidens film. Der er vist noget at tage fat på i de danske filmmiljøer!

6 tanker om “Tællepråsen 2: Ansvarlighed søges!”

 1. Måtte hr. minister Brian Mikkelsen læse og forstå, hvad her så overbevisende bringes frem, således at den af ham forvaltede alt for rundelige filmstøtte fremtidig kan ledes ind i mere positive kanaler.

  Tillad mig at supplere Tællepråsens fortrinlige katalog med endnu et forslag:

  En helaftensfilm omhandlende nordvestjyske hjemmeindustrielle traditioner. Lad os f.eks. i roligt tempo og med høj detaljeringsgrad opleve, hvordan vildtvoksende urter, husdyrgødning og henkastede turistcigaretskodder indsamles til vinterens produktion af rygevarer, herunder især de landskendte Klamhuse Husmandscerutter kaliber 8.6 og luxuscigaren Thorvald Stauning kaliber 11. Ligeledes hjemmekogningen af rød og brun kødsuppe, vulkaniseringen af genbrugskondomer og masturbationsidrætten, som den dyrkes ved Brugsforeningens gavl.

  I ca. fire femtedele af filmens spilletid følger vi husflidsarbejdet, der pågår under sang, lystighed og lejlighedvist en skok lussinger, udstukket af redaktør Louis B. Knockel, hvis statelige skikkelse i det hele taget vil præge billedsiden.

  Men hermed nøjes vi ikke. For at fremme den internationale udbredelse af vort lødige budskab engageres en særligt irriterende amerikansk skuespiller af venstreorienteret observans, f.eks. hr. Brad Pitt, som allerede for sit navns skyld fortjener hård medfart. På optagelsernes første dag bliver hr. Pitt kørt over af en traktor og dør i løbet af nogle minutter, formentlig under de sædvanlige høje protestråb. Denne scene og hr. Pitts påfølgende begravelse på Klamhuse Østre Losseplads vil sælge billetter verden over.

  Snarlige tilsagn imødeses fra alle sider.

 2. NEFA overvejer at stifte DronternesBefrielsesFront (DBF, ikke at forveksle med DronternesFolkeFront, DFF, der som vi alle ved er en flok asociale skruebrækkere), der skal udføre lobbyarbejde i EU-regi for en storstilet forskning i genmanipulation, med henblik på et genoplive dronterne. Det må bestemt kunne medvirke til opfyldelse af de fine Barcelona-mål for forskningen, som regeringen Fogh Rasmussen ellers har så store problemer med at opnå.

  Tællepråsen glæder sig i øvrigt til at se realiseringen af hr. Knockels udmærkede forslag. Synopsis indsendes inden 2 uger, hvis vi skal nå næste uddeling fra DFI. Især afstraffelsen af Brad Pitt vil vække gehør – og skabe overskrifter, der kan generere overskud!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *