USA i Dag: Europa i periferien

Tirsdagens USA I DAG klumme var skrevet af Helle Dale, der arbejder for The Heritage Foundation, og den er kommet online. Et udpluk:

Forholdet med Kina bliver en af de mere interessante udviklinger at følge. I Beijing erklærede Hillary, at diskussionen om menneskerettigheder ikke burde stå i vejen for diskussionen om andre vitale spørgsmål i forholdet mellem USA og Kina. Det er ikke den retorik, man er vant til at høre fra amerikanske ledere, men det blev naturligvis modtaget med åbne arme af den kinesiske regering.

Om få uger vil præsidenten selv få anledning til at prøve sine talenter som kommunikator, når han kommer til NATO-topmødet i Europa. Vil der være mere end Obamas stil og charme for europæerne at beundre? Efter hans administrations første måneds tid ved magten er det i det mindste klart, at Europa nok må forvente en plads længere ude i periferien af USAs udenrigspolitk, end Europa har været vant til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *