Irakiske blogs

Hvad sker der i Irak? Er der nogen som ved det? Når vi sidder heroppe i lille Danmark og varmer os i stuen med varm kakao, så kan det hele jo se forfærdeligt ud. Hvad er det med de der bomber? Og hvorfor kan amerikanerne ikke bare pisse af og lade irakerne i fred? En masse hvide mænd med mikrofoner forsøger at fortælle os hvad der foregår – mens de selv står i Amman, Jordan, og klemmer et telefoninterview ind imellem frokosten og eftermiddagskaffen på Hilton. Men hvad med irakerne selv, hvad mener de? For er det ikke dem, som det handler om? I hvert fald for dem af os (som undertegnede), der stillede spørgsmålet: “Er du for eller imod det irakiske folk?” (og tilmed råbte det kl. 4 om morgenen på Märkbar. Jeg ville oprindeligt have råbt det til Torben Steno, som jeg forestillede mig var imod krigen, uden dog at vide det, men han var der ikke og så blev det bare sådan i al almindelighed og ud i luften).

For det var jo det, som det burde have handlet om: “Er du for eller imod det irakiske folk?” (min ven JE ville endda have det skrevet på en t-shirt, som han ville spankulere rundt med, men han var bange for at få bank af en fredstilhænger).

Men der er ingen som spørger irakerne. Det nærmeste vi kommer et egentligt forsøg på at komme i dialog med det folk, som alle tager til indtægt for deres holdninger (jeg går ind for krigen for folkets skyld, www.antiimperialista.com går ind for modstanden for folkets skyld), er Claus Beck-Nielsens fremragende artikler i Weekend-Avisen. Det var et modigt forsøg på at få demokratiet til Irak, men i sidste ende handlede det mest om ham selv. Som alt jo gør, når man skriver.

Derfor er det på tide at gå til hesten for at høre svarene fra dens mund. Heldigvis er det sådan – endnu et mirakel fra internettets tidsalder – at mange irakere faktisk skriver weblogs. Dem vil jeg begynde at reklamere for her. Den første jeg vil lave reklame for – og som jeg har læst mange fine ting på – er skrevet af Zeyad, som er tandlæge i Bagdad. Den hedder Healing Iraq. God fornøjelse.

P.S. – Hvad laver Saddam i sin celle? Se svaret her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *