Radley Balko om det amerikanske retssystem

Radley Balko er en af USAs mest indflydelsesrige klassisk liberale (“libertarian”) journalister, og han har blandt andet for Reason Magazine afdækket de dårlige retssikkerhedsmæssige vilkår og de skæve incitamentstrukturer i det amerikanske retssystem. Han har skrevet om magtmisbrug i politiets narkoefterforskning (fx den vanvittige brug af militære SWAT-teams overfor helt almindelige mennesker), om fusk med retsmedicinske beviser og om sagen om Corey Maye fra Mississippi, der sandsynligvis blev uretfærdigt dødsdømt. (Her er en kort film om Maye-sagen, hvor Balkos dækning har spillet en vigtig rolle i at få en ny retssag for Maye). Nu er Balko også nået til The Economists sider med et godt interview. Læs det hele, men her er et uddrag:

DIA: Beyond the two discussed above, what are the most critical flaws in America’s criminal justice system?

Mr Balko:
Incentives. At every step in the process, the incentive is toward putting people in jail. And there’s almost no penalty at all for state actors who overstep their authority. Police departments, for example, get federal anti-drug grants based in large part on how many people they arrest on drug charges. After the botched drug raid in Atlanta a few years ago in which a raiding police team shot and killed an innocent 92-year-old woman, we learned in subsequent investigations that officers had monthly quotas for drug arrests and drug seizures. Ed Burns, the former Baltimore cop and co-creator of the magnificent HBO show “The Wire”, talks about this quite a bit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *