Christopher Hitchens om Irak-krigen

Et glimrende citat fra journalisten Christopher Hitchens. Det har allerede været bragt flere steder, men jeg synes også det er værd at gentage her:

My allegiances have changed in the sense that I now find the noises made on the left -which are basically to the effect that we shouldn’t have intervened in Serbia, we shouldn’t have intervened in Afghanistan, we shouldn’t have intervened in Iraq – would have left us with Slobodan Milosevic in power, Bosnia ethnically cleansed, Kosovo part of Greater Serbia, Afghanistan under the Taliban, and Iraq the property of a psychopathic crime family. Now, I’m sorry to say, I’ve no patience with that leftist mentality any more.

Læs hele interviewet

Hitchens var jo meget i vælten, også herhjemme, for nogle år siden, hvor da anklagede Henry Kissinger for krigsforbrydelser under Vietnamkrigen. Det var noget venstrefløjen (dvs. anti-USA fløjen) kunne bruge, men hans nye (efter 11. september 2001) pro-krig holdninger har vi sjovt nok intet hørt om. Prøv fx at søg i Informations arkiv og se hvor meget du kan finde. Masser om Kissinger-sagen – der var Hitchens en fin fyr og en troværdig journalist – i senere artikler får han aldrig lov til at tale for sig selv, men latterliggøres af andre, fx som en drukkenbolt og ‘tidligere trotskist’. Interessant? Døm selv.

Tjeck også The Christopher Hitchens Web for mere dokumentation.

Tak til mrandersson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *